Rabarbergryta med lamm

Rabarbergryta med lamm
Foto: TV4

Det tärnade benfria lammköttet kokar mjukt på 30 minuter och smakar väldigt gott i den mustiga rabarbergrytan. Receptet är persiskt. Persilja och mynta är tillval och kan få koka med eller strös ovanpå. Servera med kokt ris och gärna en stark chilisås eller vitlökspickles.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g tärnat lammkött
  • 1 gul lök
  • 3 msk neutral olja
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl köttbuljong
  • 400 g rabarber
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 1 msk socker
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Bryn löken i oljan med gurkmeja i en stor kastrull. Lägg ner köttet och fortsätt att steka under omrörning. Krydda med salt och peppar. Häll på tomatkross och buljong, koka upp och låt sedan småputtra under lock ca 1 timme.
  2. Skala rabarbern och skär den i 2 cm stora bitar. Fräs rabarberbitarna i en panna med 1 msk smör under omrörning i 2 minuter.
  3. Lägg de lättstekta rabarberbitarna till köttet och tillsätt den pressade citronsaften och sockret. Låt småputtra i ytterligare 10 minuter. Kontrollera om det behövs mer salt och peppar före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept