Rabarberfromage

Rabarberfromage
Foto: TV4

Detta är en äktsvensk dessert när den är som bäst! Dessutom är den årstidsbunden, då det bara finns rabarber sommartid. Denna dessert mår bäst att få vila och stelna ett par timmar i kylen, så gör i ordning den i god tid och låt den stelna lagom till servering. En fromage smälter inte och behöver heller inte tas fram att tina i förväg.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 500 g rabarber, finskivad
  • 3 dl strösocker
  • saft av en 1/2 citron
  • 6 fl vispgrädde
  • 10 blad gelatin
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • mandelflis
  • mandelflarn

Gör så här

  1. Sjud rabarber och socker på svag värme till marmeladkonsistens. Ta undan några bitar till dekoration. Låt kallna, tillsätt citron.
  2. Lägg gelatinet i lite kallt vatten 5 min. Fiska upp det och smält på lägsta värmen. Låt svalna.
  3. Vispa grädden hårt. Vänd ned rabarbern och hackad mandel. Tillsätt gelatinet under kraftig omrörning. Slå upp i skål, ställ i kyl.
  4. Garnera med rabarber, rostad mandelflis och mandelflarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept