Rabarbercrumble med vit choklad

Rabarbercrumble med vit choklad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Rabarbercrumble med vit choklad

11 ingredienser

40 m

Underbar rabarberpaj med knäckig smuldeg och vit choklad. Servera gärna med lite mjuk vaniljglass, rårörd vaniljkräm (

superenkelt recept här

) eller lösvispad grädde.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 100 g vit bakchoklad, grovhackad
  • 600 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • smör till smörjning av formen

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, havregryn, muscovadosocker och vaniljsocker.
  2. Lägg i smöret och jobba in det i smulorna med fingertopparna.
  3. Om rabarbern är grov, skala. Om den är späd så skiva direkt i 1 cm skivor. Lägg i en bunke och häll över potatismjöl och socker. Mortla eller krossa kardemummakärnor och tillsätt. Rör runt ordentligt.
  4. Smörj en pajform med smör och lägg i rabarbern. Toppa med smulorna och vit choklad. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.