Rabarbercrème med söt basilika och lakrits

20 m + 30 m
4
20 m + 30 m
4

Du behöver

  • 1 l mjölk
  • 3 st gelatinblad
  • 1 kruka thaibasilika
  • 30 g socker
  • 2 st rabarberstjälkar
  • 1 pkt frysta jordgubbar, 225 g
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk socker
  • 2 msk lakritspasta
  • 1 påse tapiokapärlor

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla i några minuter.
  2. Koka upp mjölk och socker i en kastrull, låt sjuda tills sockret löst sig. Tag av kastrullen från värmen och lägg ner gelatinbladen. Rör om tills de löst sig.
  3. Mixa den varma vätskan med thaibasilikan och häll upp i serveringsskålar. Låt stelna i kylskåp, ca 30 minuter.
  4. Skala rabarber och skär i bitar. Koka upp skalet från rabarbern med vitt vin, 1 msk socker och frysta jordgubbar. Låt dra i ca 10 minuter sila sedan såsen över rabarberbitarna. Låt svalna i kylen.
  5. Koka tapiokapärlor i vatten, sila av och smaksätt med lakritspastan.
  6. Toppa basilikacrèmen med rabarbern och tapiokapärlorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept