Rabarberbubblor

4 glas
Rabarberbubblor
Foto: Jessica Frej

Försommarens godaste drink! Mousserande vin med rabarberpuré. Lika fräsch som god.

Tips! Rabarberkompotten blir mer än vad som behövs till drinkarna, gör gärna Jessicas goda rabarberdessert av resten.

29 maj 2016
4 glas

Du behöver

  • 1 dl rabarberpuré (mixad rabarberkompott, se recept nedan)
  • 6 dl mousserande vin (med eller utan alkohol)

Rabarberkompott

  • 400 g rabarber (ca 1 liter slantad)
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Rababerkompott
    Skala och skär rabarbern i slantar.
  2. Häll på vatten, socker och fröna från vaniljstången och den urskrapade stången.
  3. Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
  4. Drink
    Mixa rabarberkompotten till en puré.
  5. Fördela rabarberpurén i 4 fina glas. Toppa med mousserande vin och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept