Rabarberbubblor

4 glas
Rabarberbubblor
Foto: Jessica Frej
4 glas

Du behöver

  • 1 dl rabarberpuré (mixad rabarberkompott, se recept nedan)
  • 6 dl mousserande vin (med eller utan alkohol)

Rabarberkompott

  • 400 g rabarber (ca 1 liter slantad)
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Rababerkompott
    Skala och skär rabarbern i slantar.
  2. Häll på vatten, socker och fröna från vaniljstången och den urskrapade stången.
  3. Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
  4. Drink
    Mixa rabarberkompotten till en puré.
  5. Fördela rabarberpurén i 4 fina glas. Toppa med mousserande vin och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept