Rabarber för goda stunder

Rabarber för goda stunder

Rabarber har frisk, syrlig smak och är god i kompott, kräm, marmelad, saft, chutney och paj. Man kan också koka saft och marmelad på rabarber.

Smaken på rabarber är mycket syrlig, varför man oftast använder rejält med socker vid tillagningen. De passar även utmärkt att kombinera med andra frukter och bär, till exempel jordgubbar.

Tips: Skölj rabarberstängerna och skär dem i centimeterstora bitar. Ytterst på stängerna finns grövre trådar - skala bort det yttersta skiktet med en kniv. Rabarber ska inte tillagas i aluminiumkärl, då oxalsyran i rabarberna frigör aluminium. Om du förvarar rabarbersstjälkar i plast i kylskåpet håller de sig i en vecka. Det går bra att frysa rabarberna. Smidigast är att skära dem i bitar och förpacka i portionspåsar.

Lite längre ner på sidan hittar du massor av festliga sommarrecept.

Gott med rabarber