Rabarber på mandelbädd

Rabarber på mandelbädd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarber på mandelbädd

8 ingredienser

Syrliga rabarber går utsökt bra ihop med en söt kakbotten.

Ingredienser

portioner
  • 300 g mandelmassa, grovriven
  • 0,5 citron, rivet skal av
  • 3 ägg

Kompott:

  • 0,75 kg röd rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • grädde, vispad, till serveringen
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mandelmassa, citronskal och äggulor väl. Vispa vitorna hårt och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad låg form. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  2. Skala och dela rabarbern i små bitar. Sjud med strösocker i en kastrull tills sockret smält. Ta av värmen och rör ner vanilj. Låt svalna.
  3. Bred kompotten över kakan och garnera med grädde.