Rabarber- och apelsinfromage

Rabarber- och apelsinfromage
Foto: TV4

En klassisk dessert som alla gillar! Det finns något härligt gammaldags över en fin fromage. Den ska förberedas i god till och behöver inte tas fram i förväg. En fromage smälter heller inte. Servera den läckert syrliga fromagen med lättvispad grädde.

20 maj 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 400 g rabarber, i bitar
  • 2 st apelsiner
  • 3 dl strösocker
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 9 blad gelatin
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Riv skalet av en apelsin och pressa den. Sjud upp rabarber, apelsinsaft och skal. Rör ned socker, småkoka 30 min till massan blir lite seg. Låt kallna.
  2. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Fiska upp dem, smält på lägsta värmen. Låt svalna.
  3. Vispa grädden hårt. Vänd ned rabarbern och mandeln.
  4. Rör ned gelatinet i en fin stråle. Slå upp fromaget i vattensköljd form. Ställ i kyl 2-3 tim.
  5. Vänd upp på fat. Strö på kokos och garnera med apelsinskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept