Rabarber i rött vin

Rabarber i rött vin
Foto: TV4

Elegant, sofistikerat och vuxet. Så kan man beskriva denna dessert. Passar utmärkt till en litet sällskap med smak för något utöver det vanliga. Desserten bör förberedas i god tid då den ska stå och dra ett par timmar före kokning.

20 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g rabarber, finskuren
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl rött vin
  • 0,5 st vaniljstång, uppskuren

Gör så här

  1. Blanda rabarber, vanilj och socker i en kastrull, låt stå 1-2 tim.
  2. Slå på vinet, sjud sakta tills rabarbern är mjuk.
  3. Lägg över i skålar.
  4. Skrapa ur vaniljen, koka ihop saften tills den tjocknar och slå över.
  5. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept