Quorn i paprikaringar

Quorn i paprikaringar
Foto: TV4

Den här rätten är ett exempel på vad en trevlig uppläggning kan tillföra till en maträtt. Quornbitarna serveras i krispiga paprikaringar. Gott till är kokt råris eller couscous.

23 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g quornbitar
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk hackad färsk basilika
  • smör till stekning
  • 2 paprikor i olika färger
  • 100 g sockerärter

Sås:

  • 1 burk hela tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 krm strösocker

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och hacka löken. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Lägg över i en kastrull. Häll på tomaterna med sitt spad och tomatpuré. Häll på buljongen, koka upp och krydda med socker, salt och peppar. Låt såsen koka ihop så den blir ganska tjock. Det tar omkring 15 minuter.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sockerärterna. Låt koka 1 minut. Häll i iskallt vatten för att kokningen ska stanna. Låt sockerärterna rinna av i en sil. Ansa och skär paprikorna i ringar, 3 cm höga.
  3. Fräs quornbitarna i smör tillsammans med basilikan. Krydda med salt och peppar. Fyll paprikaringar med quornbitarna. Servera med sockerärterna och tomatsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept