Quinoasallad

Quinoasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Quinoasallad

10 ingredienser

20 min

Quinoa är ett proteinrikt frö från Anderna. Det påminner om couscos men smakar mycket mer och har fastare konsistens.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl kokt quinoa
  • 1 dl sockerärtor
  • 1 dl haricots verts
  • 4 stjälkar av grön sparris
  • 0,5 citron
  • 1 granatäpple
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningen på paketet (det brukar vara cirka 15 minuter). Skär upp granatäpplet och ta försiktigt ur kärnorna så att de inte går sönder.
  2. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Häll lite olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna någon minut beroende på om dom är frysta eller färska. Tillsätt sedan den kokta quinoan och blanda om.
  3. Pressa citronsaft över blandningen och smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad gräslök och kärnorna från granatäpplet.