Quinoasallad med myntacrème

15 m
4
Från Nyhetsmorgon

Fräsch och nyttig sallad med quinoa, räkor, mynta och avokado.

6 maj 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 lime
  • 70 g färsk babyspenat
  • 2 avokado
  • 150 g lyxräkor i lag
  • 30 g rostade pinjenötter

Myntacrème

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 kruka färsk mynta, finhackad
  • 0,5 lime
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Gör först myntacrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet, ca 13 min. Häll av vattnet och skölj av ordentligt. Lägg i en skål och blanda ner olja, salt, svartpeppar samt hackad färsk mynta. Pressa lime över och blanda ner babyspenat.
  3. Skär avokadon i mindre bitar. Toppa salladen med avokado, räkor samt rostade pinjenötter. Strö på salt och svartpeppar och servera med myntacrèmen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept