I samarbete med Kung Markatta

Quinoagröt med vaniljrooibos och torkade superbär

Kung Markatta Quinoagröt med smak av Rooibos
Foto: Ann-Louise Hulter
30 m
4

Du behöver

  • 3 dl Kung Markatta vit quinoa
  • 2 Kung Markattas vaniljrooibos-tepåsar
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mjölk, valfri sort
  • 1 msk Kung Markattas linfrön
  • 1 dl Kung Markattas mullbär
  • 0,5 dl Kung Markattas torkade blåbär
  • 1 msk Kung Markattas lönnsirap
  • 0,5 tsk Kung Markattas vaniljpulver

Servering

  • Kung Markattas valnötter
  • mjölk
  • några extra bär

Gör så här

  1. Brygg 2 dl starkt rooiboste med tepåsarna.
  2. Skölj av quinoan i hett vatten.
  3. Koka upp samtliga ingredienser i en mellanstor kastrull.
  4. Sänk värmen och låt puttra under lock i ca 15 minuter eller tills all vätska har absorberats.
  5. Servera omgående toppat med hackade valnötter, några extra bär och en skvätt mjölk.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta