Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Quiche Lorraine

10 ingredienser

Denna världsberömda paj är härlig lunchmat eller lätt middagsmat. Nygräddad är den mättad av smakerna från ost och skinka. Servera med krispig sallad. Receptet kan även användas som grund för till exempel kyckling- eller grönsakspaj. Pajer passar alltid som picknickmat.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • 125 g rökt magert sidfläsk
  • 3 dl riven emmentalerost
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka samman smör, vetemjöl och salt och arbeta snabbt in vattnet med händerna. Tryck ut degen i en pajform och låt den stå 30 minuter i kylskåpet.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär fläsket i tärningar och bryn det lätt, låt det svalna. Lägg tärningarna i bottnen av pajformen och därefter den rivna osten.
  3. Vispa samman ägg, grädde och kryddor och häll det i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stannat.