Pytt i panna

Pytt i panna
Foto: TV4

Som en lyxigare pytt i panna betraktas den som är gjord på exakt skurna ingredienser och råstekt potatis. En vardagligare variant görs på kokt kall potatis och exempelvis tärnad falukorv. Stekt ägg och rödbetor är klassiska tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 5 dl tärnat stekt kött
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • worcestershiresås
  • 4 ägg
  • rödbetor till servering

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i jämnstora tärningar. Koka dem i vatten i 1 minut, häll av vattnet.
  2. Skala och hacka löken. Tärna köttet i lika stora tärningar som potatisen. Använd två stekpannor, stek potatisen gyllenbrun i den ena och löken i den andra. Slå löken på potatisen. Stek köttet i den nu lediga pannan. Slå köttet på potatis- och lökblandningen, blanda och smaka av med salt, peppar och worcestershiresås.
  3. Stek äggen eller servera råa äggulor till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept