Pysselglass med vaniljsmak

15 m
2
Från Nyhetsmorgon

Gör din egna hemgjorda glass utan glassmaskin! Använd en påse med is och salt och skaka om din glass-smet för att få till en riktigt krämig mjukglasskonsistens!

Tips! Påsar med färdig is finns att köpa i matbutiken och räcker till hemgjord glass hela sommaren!

29 juli 2016
Visa mer
15 m
2

Du behöver

  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1-2 msk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 4-5 dl is
  • 0,5 dl salt

Gör så här

  1. Förbered en 1-liters påse genom att trä den över ett glas. Vill du vara bombsäker på att den inte läcker så ta två påsar.
  2. Häll ner mjölk och grädde i påsen. Tillsätt socker och vaniljsocker. Knyt ihop påsen med glass-smeten och lägg undan.
  3. Häll ner 4-5 dl is i en 5-liters påse. Strö över salt.
  4. Lägg nu i påsen med glasssmeten i påsen med is, se till att den är ordentligt knuten. Glasssmeten ska inte blandas med isen.
  5. Nu till det roliga. Shake that bag! Skaka för allt vad du är värd i 5-10 minuter och låt gärna barnen prova! Variera gärna genom att "kasta glass" till varandra
  6. Klart! Spritsa ut glassen som mjukglass. Torka eller skölj gärna påsen om du inte vill ha salt glass innan du spitsar. Avsluta med önskad topping och njut av egenproducerad glass.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept