Biff Rydberg med senapsmousse

Biff Rydberg
Foto: TV4

Biff Rydberg med senapsmousse

Av: Putte Nelson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

10 ingredienser

45 min

Serveras med senapsmousse och pommes de terre au four. En klassisk rätt med senapstillbehör och sting av riven pepparrot. /Putte Nelsson

Vintips från Putte
6622 Jules Muller Riesling

Putte bjöd även på

Grillad halloumi

Panacotta á la coco

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

biff

  • 700 g oxfilé
  • 10 potatisar
  • 2 gula lökar
  • rapsolja
  • smör
  • färsk pepparrot

Senapsmousse

  • 0,75 dl senapspulver
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk bruna senapsfrön

Gör så här

Biff

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och gör medelstora klyftor.
  3. Lägg på en plåt och ringla lite olivolja och salt på potatisen.
  4. Placera i ugn i cirka 35 minuter.
  5. Börja med senapsmoussen.
  6. När potatisen har cirka 10 minuter kvar börjar du att skära lök och kött.
  7. Köttet skärs i medelstora tärningar.
  8. Hetta upp en stekpanna ordentligt på hög värme.
  9. När potatisen har cirka 5 minuter kvar steks kött och lök samtidigt med olja och smör.
  10. Stek kött och lök i cirka 4-5 minuter (beroende på hur du vill ha köttet), salta och peppra.
  11. Lägg upp potatis och strö över lite persilja.
  12. Lägg kött och lök bredvid och riv lite pepparrot över köttet.

Senapsmousse

  1. Vispa upp grädden med sockret.
  2. Blanda i resten av ingredienserna.
  3. Låt stå och dra en stund i kylen.
  4. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten.
  5. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.