Purjolökspaj

Purjolökspaj
Foto: TV4

En paj med mild löksmak som passar utmärkt till bland annat skinka, korv och kött.

1 juni 2009
Visa mer
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 5-600 g purjolök, finskivad
  • 3 msk margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • 100 g riven ost
  • 1 krm paprikapulver
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Fräs purjon mjuk med margarinet, låt svalna.
  4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut formen.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet. Grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner Se fler

Fler goda recept