Purjolökspaj

Purjolökspaj
Foto: TV4

God även som ensam vegetarisk varmrätt eller att servera ljummen på buffébordet.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • Fyllning:
  • ca 600 g purjolök
  • 3 msk smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 100 g ost, riven
  • salt och peppar
  • riven muskot

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 250°. Kavla ut degen, klä en stor folieform eller pajform. Ställ formen i kylen en stund. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ur formen.
  3. Sänk värmen till 225°. Strimla purjon. Smält smöret i en kastrull, lägg purjon och sjud den mjuk. Vispa ihop ägg, grädde, ost och kryddor. Vänd ner purjon och slå i fyllningen. Grädda klart ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept