Purjo på risbädd

Purjo på risbädd
Foto: TV4

En bra rätt att göra när man har mycket ris över. Löken, osten och buljongen ger en god smak till allt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2-3 purjolökar, ej för tjocka
  • 4 portioner kokt ris

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela löken i bitar. Sjud den knappt färdig i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av.
  3. Lägg riset i en ugnsform och löken däröver.
  4. Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med buljong och koka såsen 5 min.
  5. Ta såsen av värmen, krydda och rör ned osten. Slå såsen över formen och gratinera tills ytan fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept