Purjo- och paprikapasta med kassler

Purjo- och paprikapasta med kassler
Foto: TV4

En enkel och lättlagad pastasås. Ska det gå riktigt snabbt att laga mat väljer du färsk pasta. Den som inte vill ha en helt vegetarisk sås kan lägga till 150 g fint strimlad kassler eller rökt skinka.

1 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner tagliatelle
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1,5 msk flytande margarin
  • 0,5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Hetta upp margarinet i en kastrull. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa ett par minuter på medelvärme. Strö över vetemjölet under omrörning. Tillsätt fond och grädde, lite i taget. Låt såsen puttra i 3 minuter.
  3. Blanda ner paprikan och krydda med salt och peppar. Vänd ner i den nykokta pastan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept