Punschnjutning med blåbär och havreflarn

Punschnjutning med blåbär och havreflarn
Foto: TV4

Punschnjutning med blåbär och havreflarn

Av: Christer - Skara

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

15 m + 4 h

Hemgjord glass smaksatt med punsch. Serveras med blåbär och havreflarn.

Christers tips: Vill man inte ha alkohol i glassen koka upp punschen och låta kallna, eller byt ut den mot punschextrakt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl Carlshamn Flaggpunsch
  • 2 ägg

Havreflarn

  • 40 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,75 msk ljus sirap
  • 0,75 msk mjölk
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,15 msk bakpulver

Servering

  • 150 g blåbär

Gör så här

Glass

  1. Vispa äggvitan hårt, äggulor och socker pösigt och grädden medelhårt i tre olika skålar.
  2. Rör ner punsch i äggulorna och vänd ner i grädden.
  3. Vänd ner äggvitan.
  4. Häll upp i glas och täck med folie, frys i 4 timmar.

Flarn

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, tag av kastrullen från plattan.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, rör ihop till en jämn smet.
  3. Klicka ut smeten ca 0,5 msk till varje flarn på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 5 min i mitten av ugnen, tills de blir gyllenbruna. Låt svalna.

Servering

  1. Låt glassen stå ute 5 min före servering, dekorera med blåbär och havreflarn.