Punsch- och madeirasill

Punsch- och madeirasill
Foto: TV4

Kanske en ny favorit på sillbordet?

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 8 st urvattnade inläggningssillfiléer
  • 1 st stor gul lök, skivad
  • 2 msk klippt dill
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk grovstötta nejlikor
  • 1 dl tomatketchup
  • 0,5 dl lättmajonnäs
  • 0,5 dl Madeira
  • 0,5 dl punsch

Gör så här

  1. Skär sillen i bitar. Lägg tre uppskurna filéer i botten av en skål så att de ser hela ut. Täck med skivad lök.
  2. Blanda dill, strösocker och nejlikor och strö över hälften av kryddblandningen. Lägg på resten av sillen, kryddblandningen och löken. Ställ i kyl ett par timmar.
  3. Vispa ihop ketchup, majonnäs, madeira och punsch. Slå över och låt dra 6-8 timmar i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept