Punsch- och ingefärsbiskvier

ca 45 m
Punsch- och ingefärsbiskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Biskvi med vit och mörk choklad smaksatt med ingefära och punsch.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

5 november 2015
Visa mer
ca 45 m

Du behöver

Biskvier

  • 300 g riven mandelmassa
  • 30 g strösocker (0,5 dl)
  • 2 äggvitor
  • 200 g smör
  • 90 g florsocker (1,5 dl)
  • 2 msk punsch
  • 50 g färskriven ingefära
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g vit choklad

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 90 g florsocker (1,5 dl)
  • 2 msk punsch
  • 50 g färskriven ingefära

Gör så här

  1. Biskvier
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mandelmassan, socker och äggvita till en massa.
  3. Spritsa eller klicka ut rundlar på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i 12-15 minuter.
  5. Smörkräm
    Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt. Vispa in florsocker, punsch och ingefära.
  6. Montering
    Spritsa eller bred smöret på bottnarna, ställ dem i frysen.
  7. Smält den mörka chokladen och rapsolja i en liten skål. Doppa biskvierna i den mörka chokladen men bara så du täcker smörkrämen.
  8. Låt chokladen stelna. Smält den vita chokladen och ringla eller spritsa den över biskvierna och dekorera med en hel mandel.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept