Pumpasallad med salsiccia

2

Du behöver

  • 200 g pumpakött, tex muscat eller butternut
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 rosmarinsalsiccia
  • 1 dl svarta kalamataoliver
  • 1 apelsin
  • 100 g ruccola
  • 100 g bladspenat
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk smör
  • 2 msk rostade pumpafrön
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 2 tsk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär pumpaköttet i mindre bitar och vänd det i olivolja, spiskummin och salt.
  3. Rosta i ugn tills gyllene och nästan mjukt igenom.
  4. Stek salsiccian i mindre bitar i sitt eget fett tills krispigt. Lyft av korven men lämna fettet i pannan.
  5. Lägg upp ruccola och spenat på ett fat, lägg upp pumpan, salsiccian och oliver och toppa med apelsinfiléer.
  6. I pannan där du stekt korven smälter du ner smör, vinäger och apelsinsaft från det som är kvar av apelsinen. Rör samman till en dressing, smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Blanda yoghurten med ingefära, rosmarin, salt och honung i en skål till en jämn kräm.
  8. Häll den varma dressingen över salladen, toppa med rostade pumpafrön och lite nymalen svartpeppar. Servera den kalla såsen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept