Pumpalasagne med salsiccia och ricotta

koket.se
Pumpalasagne med salsiccia och ricotta
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Pumpalasagne med salsiccia och ricotta

14 ingredienser

50 m

Smakrik lasagne med salsiccia, pumpa, salvia och ricotta. Perfekt höstmiddag för hela familjen.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 msk smör
  • 50 g vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • muskot, riven
  • salt
  • 400 g butternutpumpa
  • 300 g salsicciakorv
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 knippe färsk salvia
  • 2 msk olivolja
  • 100 g babyspenat
  • 200 g ricotta
  • 300 g färska lasagneplattor

Gör så här

Bechamelsås

  1. Smält smör och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken. Koka upp under omrörning låt och puttra 2-3 minuter. Smaka av med muskotnöt och salt.
  2. Skär pumpan i mindre bitar. Dela korven i mindre bitar. Fräs pumpa, korv, vitlök, gul lök i olivolja. Tillsätt salvian och smaka av med salt och svartpeppar. Häll sist i spenaten och rör om.
  3. Varva bechamelsås med pumpa/salsciccian, ricottaosten och lasagneplattor. Avsluta med sås och ricotta.
  4. Grädda i ugnen på 250 grader ca 35 minuter eller tills den är klar.