Pumpakräm och stekt svamp med syrad spetskål, västerbottenost och rostat bovete

60 m
2
60 m
2

Du behöver

Rostat bovete

  • 0,5 dl bovete
  • olja, till stekning

Pumpakräm

  • 1 butternutpumpa
  • olja, till rostning
  • 2 msk smör
  • 1-2 msk smetana
  • salt
  • citron

Syrad spetskål

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 liten spetskål

Servering

  • 1 l valfri färsk svamp
  • smör, till stekning
  • 50 g västerbottenost, finriven
  • valfria örter, till garnering

Gör så här

  1. Rostat bovete
    Blötlägg bovetet i ljummet vatten, ca 1 h. Sila av och rosta i panna med lite olja, tills det är krispig och gyllene. Låt rinna av på papper.
  2. Pumpakräm
    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna pumpan, ta bort kärnhuset. Lägg pumpan på en plåt tillsammans med lite olja, rosta tills den är helt mjuk, ca 30 minuter. Mixa pumpan med smör och smetana till en slät kräm. Smaka upp med salt och citron.
  3. Syrad spetskål
    Koka ihop ättika, socker och vatten och låt sedan svalna. Skiva spetskålen så tunt du kan, använd gärna en mandolin. Lägg kålen i kallt vatten ca 15 minuter. Lyft upp kålen och vänd i lagen innan servering.
  4. Servering
    Värm upp pumpakrämen och stek svampen i massa smör. Lägg krämen i botten på tallriken, fortsätt med svamp, syrad kål, riven västerbottenost och toppa med rostat bovete och örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept