Pumpaknyte smaksatt med färskost och fermenterad chili

Pumpaknyte smaksatt med färskost och fermenterad chili
Sebastian Gibrand - KK 2019
Pi Le
Sebastian Gibrand - KK 2019
Pi Le

Pumpaknyte smaksatt med färskost och fermenterad chili

Av: Sebastian Gibrand, Fredrik Andersson, Pi Le, Frida Bäcke

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

En förenklad variant av Kocklandslagets förrätt i OS.

Ingredienser

portioner

Srirachamajonnäs

  • 1 äggula
  • 5 g citronsaft
  • 5 g dijonsenap
  • 1 tsk schalottenlöksvinäger
  • 2 g salt
  • 5 g sriracha
  • 1 dl matolja

Pumpakräm

  • 150 g pumpa
  • 150 g morot
  • 35 g apelsinjuice
  • 20 g matolja
  • 3 g salt
  • 90 g vassle

Pumpaknyte

  • 40 g havtornsjuice
  • 100 g pumpakräm, se ovan
  • 10 g färskost
  • 2 g chilipasta
  • 1 g salt

Gör så här

Srirachamajonnäs

  1. Mixa äggula, salt, citron, senap, vinäger och sriracha.
  2. Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

Pumpakräm

  1. Skiva 10 skivor pumpa med en tjocklek på 2 mm till knyte. Kula och spara 10 små kulor från pumpan till knyte.
  2. Dela ner morot och resterande pumpa i små jämna bitar. Blanda med apelsinjuice, matolja och salt. Baka i ugn på 160 grader tills mjuka.
  3. Mixa pumpa och morot med vassle till slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Pumpaknyte

  1. Vakuumförpacka pumpaskivor och kulor med havtornsjuice. Baka på 60 grader ånga i 10 minuter.
  2. Blanda pumpakräm, färskost, salt och chilipaste.
  3. Sila bort vätska från skivor och kulor. Lägg ut skivor, spritsa kräm och lägg en kula i varje. Vik ihop till ett knyte.
  4. Toppa med srirachamajonnäs.