Pulled Eggplant Vindaloo

50 m
6
50 m
6

Du behöver

  • 2 aubergine
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 msk ingefära, hackad
  • matolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vindaloo paste
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk ättika
  • 2 msk svarta bönor, kokta
  • salt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 230-250 grader beroende på din ugns kapacitet.
  2. Lägg auberginerna hela som dom är på en plåt och baka dem i 30 min i den höga värmen. Ta ut dem och låt dem svalna lite sedan kan du dra isär auberginen i mindre bitar. Spara även vätskan som blir.
  3. Stek lök, vitlök och ingefära mjukt i olja. Tillsätt tomatpuré, vindaloo, kokosmjölk, socker och ättika.
  4. Lägg i auberginen och svarta bönor. Låt det koka ihop på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och servera till Bhangra tacos eller som det är till lite ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept