Provensalska musslor i skal

Provensalska musslor i skal
Foto: TV4

Färska musslor är lätta att få tag i över hela landet. Kolla att alla är stängda innan kokning och öppna efter kokning. Provensalsk säger att vitlök är med.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 30 st musslor i skal
  • 75 g smör
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2-3 msk persilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kontrollera att musslorna är stängda. Koka i vatten under lock. Se till att alla öppnar sig. Släng andra.
  2. Sätt ugnen på 275°. Bryt av ena skalhalvan och lägg ut musslorna i en ugnsform.
  3. Blanda smör, lök och kryddor och klicka över. Gratinera i ugnen ca 5 min tills smöret smält. Vitt bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept