Provencalska kotletter

Provencalska kotletter
Foto: TV4

Härlig festmat när det är som godast! Rosmarin och timjan fyller köket med sin doft medan kotlettrad och potatis puttrar långsamt i Detta kan förberedas i god tid, men är helt nybörjarsäkert vilket gör detta till ett extra bra kort att satsa på nästa gång det drar ihop sig till fest!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg benfri kotlettrad
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 kg potatis, finskivad
  • 1 st gul lök, finskivad
  • 2-3 dl getost, riven
  • 3-4 dl mellangrädde
  • soja
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Varva potatis, ost och lök i ugnsform. Salta mellan varven. Slå på grädde så det når 2/3 upp på potatisen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det väl runtom. Lägg köttet på potatisen och strö på rosmarin och timjan.
  4. Stek mitt ugnen 50-60 min, tills potatisen är mjuk och köttet är klart.
  5. Koka ihop resten av grädden, smaksätt med soja.
  6. Skiva köttet och skeda grädden över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept