Provençalsk gratäng

Provençalsk gratäng
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Provençalsk gratäng

8 ingredienser

God som en helt vegetarisk rätt eller som tillbehör till kött eller fisk. Använd gärna dygnsgammalt bröd, som har hunnit bli lite torrt.

Ingredienser

portioner
  • 3 aubergines
  • 3 små squash
  • 5 tomater
  • salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt bröd, smulat
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Skala aubergine och squash lite slarvigt, så de blir randiga och skär dem i skivor. Salta och låt dem dra en stund. Pressa ut vätskan och torka av dem. Skiva tomaterna.
  2. Varva grönsakerna i en ugnsform, slå på oljan och ställ in i ugnen ca 1 timme. Ta ut formen.
  3. Öka ugnsvärmen till 225°. Strö över rivet bröd blandat med hackad vitlök och persilja och gratinera i 10-15 minuter.