Prostens kanelkaka

Prostens kanelkaka
Foto: TV4
Jul

Kokande vatten med smält smör gör smeten varm och kakan pöser upp snabbt i ugnen. Bakpulver behöver både vätska och värme för att verka som bäst.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl vatten
  • flisad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en rund kakform eller stekpanna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ned mjölblandningen.
  4. Koka upp smör och vatten och slå det kokande i smeten och rör till en jämn smet. Slå smeten i formen genast.
  5. Strö över lite mandelflis och grädda kakan strax under mitten ca 40 min eller tills den känns klar när man prövar med en sticka.
  6. Vänd upp kakan när den svalnat en stund i formen. Kakan går fint att frysa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept