Professorns kaka

Professorns kaka
Foto: TV4

Denna kaka skiljer sig lite från de andra med sin kanelkrydda. Hur mycket kanel som behövs är en smaksak.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl saft av pressad apelsin
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100-125 g smält smör
  • kanel efter smak
  • smör, ströbröd till formen
  • florsocker

Servering:

  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner apelsinsaft och skal. Sikta mjöl och bakpulver i smeten växelvis med det smälta smöret. Smaka därefter av med kanel efter smak.
  2. Häll smeten i en smörad och bröad rund form, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i cirka 30 minuter i 175° ugn.
  3. Sikta gärna lite florsocker över kakan när den kallnat och servera lättvispad grädde till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept