Vackra små marsipantårtor fyllda med grädde och lemoncurd.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker hårt, tills det nästan går att vända upp och ned på bunken. Tillsätt kardemumma efter tycke och smak.
Vänd försiktigt ned vetemjölet och häll ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, som rulltårta. Baka i ugnen till den får gyllenbrun färg, ca 10 minuter.
Låt kallna, gärna under bakduk så den inte torkar. Stansa ut 8 runda bitar av tårtbotten, med hjälp av glas (välj ett efter vilken storlek du vill ha på dina bakelser). Är tårtbotten för tjock så skär försiktigt och dela på den.
Montering
Vispa grädden och smaksätt med honung.
Ta en tårtbotten och bred på lemoncurd, spritsa eller klicka sedan på grädden. Upprepa sedan detta en gång till, alltså lägg på en botten med lemoncurd och klicka sedan på det översta lagret av grädde.
Kavla ut marsipanen så tunt du kan, använd florsocker under och över så inte marsipanen fastnar i kaveln eller bordet. Skär ut en cirkel som är cirka dubbelt så stor i diameter som tårtbottencirkeln. Lägg den försiktigt över bakelsen.
Dekorera med valfri design! Du kan enkelt dekorera med pappersmallar som du lägger på marsipanen, och sedan strör du florsocker över.