Orientaliskt Norrsken

4

Du behöver

  • En halv purjolök
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 3 msk farinsocker
  • 3 msk balsamicovinäger
  • smör
  • salt peppar
  • 2 äpplen
  • 4 shalottenlökar
  • 2 dl grädde
  • 70 gr västerbottenost
  • salt peppar
  • 2 msk viltfond
  • 2 st vildandbröst (alt kycklingfileér)
  • 4 st skogschampinjoner
  • svartvinbärsgelé
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Börja med woken: Strimla lök, purjolök, morätter, palsternacka i smala strimlor. Stek allt i smör i en vid kastrull. Tillsätt farinsocker, balsamico och smaksätt med salt och peppar.
  2. Såsen: Skala och hacka äpplen och schalottenlök, fräs i smör. Tillsätt viltfond, grädde och koka. Men inte så äpplena blir mosiga. Smaka av med västerbottenost, salt och peppar.
  3. Ankbröst:Putsa och skär ett rutmönster på ankbrösten. Stek dem sedan hela i ganska rikligt med smör, salt och peppra.
  4. Fyll champinjonhattarna med gélen.
  5. Servering: Lägg woken på varm tallrik, tranchera ankbrösten och lägg snett ovanpå. Fördela sås runt och ställ dit champinjonhatten på ena sidan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept