Potatisvåfflor

ca 30 m
8 våfflor
Potatisvåfflor
Foto: Hanna Olvenmark
ca 30 m
8 våfflor

Du behöver

  • 50 g smör, eller vegetabilisk olja
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 300 g grovt riven potatis
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Jordnötskräm med banan och avokado

  • 1 banan
  • 1 avokado
  • 1 msk osaltat jordnötssmör
  • hallon, till servering

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Riv potatis grovt och pressa ur vattnet.
  3. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver. Rör i mjölken till en slät smet, och lägg i potatisen. Rör slutligen i smöret.
  4. Smörj ett våffeljärn med lite smör (brukar räcka att smörja för den första våfflan) och grädda.
  5. Jordnötskräm
    Mosa banan, 1 avokado och blanda. Tillsätt 1 msk ekologiskt, osaltat, jordnötssmör. Salta lite.
  6. Toppa med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept