Potatistårta med getost och spenat

Potatistårta med getost och spenat
Foto: TV4

Det här är en bra rätt att servera till lamm. Den passar även på en buffé. Den blir bara godare av att lagas dagen innan och värmas strax före servering. Använd en fast potatissort. För att kunna laga potatistårtan behöver du en rund form med 25 cm i diameter och löstagbar kant.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1,5 kg potatis
  • 250 g getost
  • 250 g bladspenat
  • 5 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till formen

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i 15 minuter. Den ska inte vara helt mjuk rakt igenom. Skala potatisen och skär den i 3 mm tunna skivor. Smula getosten. Hacka bladspenaten grovt. Smörj formen och varva potatis, getost och bladspenat. Krydda varje varv med salt och peppar. Avsluta med ett lager potatis.
  2. Vispa upp äggen och vispa i grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll över äggstanningen och låt tårtan stå och dra en timme, så tränger äggstanningen in bättre.
  3. Värm ugnen till 175º. Grädda potatistårtan i 45- 60 minuter eller tills äggstanningen stannat och tårtan fått fin färg. Blir färgen för mörk kan tårtan täckas med folie mot slutet av gräddningen. Kyl tårtan, skär den i bitar och värm före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept