Potatissallad med rucola och avokado

Potatissallad med rucola och avokado
Foto: TV4

Bästa resultatet får du med färskpotatis, mycket mogen avokado och späda rucolablad. Att avokadon är lite mosig gör bara salladen läckert krämig.

18 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 4 avokador
  • 200 g rucolablad
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl pressad limesaft
  • 1 dl olivolja
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta av och borsta potatisen. Koka upp vatten, salta och lägg i potatisarna. Låt den potatisen sjuda mjuk under lock med locket på glänt. Häll av vattnet och ånga av potatisen genom att ställa tillbaka kastrullen på plattan och skaka om den lite. Låt potatisarna svalna lite.
  2. Pressa saften ur limefrukterna. Skär potatisarna i skivor. Dela avokadon, ta ut kärnan och tärna avokadoköttet i centimeterstora bitar. Blanda med hälften av limesaften. Finhacka rödlöken och blanda med potatis och avokado i en skål.
  3. Blanda samman resten av limesaften, olja, salt och peppar och vänd ner dressingen i potatissalladen. Skölj och ansa rucolabladen och skär dem grovt. Precis före servering blandar du i rucolabladen i salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept