Potatissallad med råmarinerad zucchini och kålrabbi

30 m
4
Potatissallad med råmarinerad zucchini och kålrabbi
Foto: Siri Barje

Enklaste och godaste potatissalladen för alltid. Den marinerade zucchinin och kålrabbin ger den ett extra lyft, blanda ihop allt eller ät var för sig. Servera med lite extra gröna blad! /Siri

Alternativ: Byt ut potatis mot bönor eller linser, kapris mot oliver och rödlök mot silverlök.

24 augusti 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg småpotatis
  • 1 rödlök
  • 3 msk kapris
  • 1 bunt gräslök
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 kålrabbi
  • 0,5 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk svarta sesamfrön

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på.
  2. Skala kålrabbin. Använd en skalare och skala remsor av både kålrabbin och zucchini. Lägg i en skål och tillsätt 2 msk olivolja, 1 tsk citronsaft och en nypa salt. Rör runt och låt stå.
  3. Skiva löken i tunna skivor.
  4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  5. Hacka gräslöken.
  6. När potatisen precis är klar, häll av och dela dem i två delar.
  7. Lägg löken i en stor skål, lägg på den varma potatisen och häll i senapsdressingen. Salta och peppra lite. Värmen från potatisen kommer att tillaga löken lite samt att dressingen ger så mycket smak till både lök och potatis. Låt stå i ungefär fem minuter och svalna.
  8. Blanda i zucchini och kålrabbi i potatissalladen eller servera den separat.
  9. Dekorera med kapris, hackad gräslök och svarta sesamfrön!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept