Potatissallad med rädisor och paprika

Potatissallad med rädisor och paprika
Foto: TV4

Gör en riktigt färggrann och mustig potatissallad med rädisor, paprika och kraftig grönsaksbuljong. En sådan här potatissallad passar utmärkt på alla vårens buffébord men också en vanlig vardag med bara någon skiva skinka som tillbehör.

17 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg potatis (gärna färsk)
  • 1 knippa rädisor
  • 2 gula paprikor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipeppar
  • lite salt

Gör så här

  1. Skrubba potatisen. Den behöver inte skalas om den är färsk. Koka den mjuk men inte så att den faller sönder.
  2. Dressing: Lös upp buljongtärningarna i 1 dl kokande vatten. Blanda i olja, vinäger, pressad vitlök och chilipeppar. Smaka av med salt. Smaken ska vara riktigt kraftig.
  3. Skiva den heta potatisen direkt ner i en skål. Häll på dressingen allteftersom. Skölj rädisorna och paprikan. Skiva rädisorna och skär paprikan i ganska små bitar. Finhacka persiljan och skär gräslöken smått. Varva grönsakerna och det kryddgröna med potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept