Potatissallad med kapris

Potatissallad med kapris
Foto: TV4

Lägg upp potatissalladen på en bädd av grönsallad på ett stort fat så kombinerar ni tillbehören.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,75 kg kokt skalpotatis, skivad
  • 3 dl skivad purjolök
  • 2 msk kapris
  • 1 saltgurka, hackad
  • 4-6 kryddpepparkorn, krossade
  • Dressing:
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vinäger
  • 3 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl vispgrädde
  • Lite vitpeppar

Gör så här

  1. Varva potatis och purjo i en form.
  2. Blanda i vispskål eller matberedare senap, salt, peppar och vinäger. Tillsätt sedan gulorna en i sänder. Rör sist ner oljan i en fin stråle, blanda väl.
  3. Vispa grädden och vänd ned.
  4. Slå dressingen över potatisen, strö på kapris, saltgurka och kryddpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept