Potatissallad med färskpotatis och endiver

Potatissallad med färskpotatis och endiver
Foto: TV4

Endive är en trevlig grönsak. Den är så härligt crunchig och har en underbar beskhet som ger karaktär åt det man serverar. Den här potatissalladen innehåller bara så mycket gräddfil och majonnäs att den håller ihop. Receptet kan dubbleras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färsk potatis
  • 2 endiver
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl finklippt gräslök
  • 5 cocktailtomater
  • rucolablad

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk med skal och allt. Låt den svalna och dela i grova bitar. Strimla den ena endiven. Spara den andra till garnering.
  2. Rör samman majonnäs och gräddfil och rör ihop det med potatis och endive. Krydda salladen noga med salt och peppar, gärna nymalen svartpeppar och flingsalt.
  3. Garnera salladen vid servering med cocktailtomater, endiveblad och rucola.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept