Potatissallad med färskpotatis och endiver

Potatissallad med färskpotatis och endiver
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatissallad med färskpotatis och endiver

7 ingredienser

Endive är en trevlig grönsak. Den är så härligt crunchig och har en underbar beskhet som ger karaktär åt det man serverar. Den här potatissalladen innehåller bara så mycket gräddfil och majonnäs att den håller ihop. Receptet kan dubbleras.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 endiver
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl gräslök, finklippt
  • 5 körsbärstomater
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk med skal och allt. Låt den svalna och dela i grova bitar. Strimla den ena endiven. Spara den andra till garnering.
  2. Rör samman majonnäs och gräddfil och rör ihop det med potatis och endive. Krydda salladen noga med salt och peppar, gärna nymalen svartpeppar och flingsalt.
  3. Garnera salladen vid servering med cocktailtomater, endiveblad och rucola.