Potatissallad med dill, ansjovis och paprika

30 m
4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Örtig potatissallad med ansjovis, grillad paprika och aubergine. Passar perfekt till grillat.

6 juni 2015
Visa mer
30 m
4 - 6

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 röda paprikor
  • 1 aubergine
  • 6 ansjovisfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 gul lök, fint strimlad
  • 1 rejält knippe färsk dill
  • 1 kruka koriander
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Grilla paprikorna och auberginen riktigt svarta runtom. Lägg paprikan i en skål och sätt på plast. Låt ånga så går det lättare att skala paprikan.
  3. Halvera auberginen och gröp ur på ett fat.
  4. Strimla paprikan.
  5. Halvera potatisen och blanda med aubergine, paprika, strimlad anjovis, olja, pressad citron och gul lök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd in örterna och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept