Potatissallad med bakad lök, hyvlad morot, senap och krasse

POPULÄRT
Potatissallad med bakad lök, hyvlad morot, senap och krasse
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Potatissallad med bakad lök, hyvlad morot, senap och krasse

14 ingredienser

40 m

Vinterns bästa potatissallad gör du med senapsbakad rödlök, grönkål och kokt ägg. Fantastiskt gott och mättande!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis, helt små
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 100 g grönkål
  • 2 ägg
  • 1 ask krasse
  • 0,5 kålrabbi
  • 6 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i trevliga bitar och koka den med skalet på.
  2. Koka äggen, spola dem kalla och dela dem i klyftor.
  3. Dela rödlöken i mindre klyftor och lägg i en skål, häll på 2 msk olivolja, salt och dijonsenap. Upp på en plåt och baka i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Blanda ihop 3 msk olivolja, 1 msk vinäger, 2 msk grov senap med salt och peppar.
  5. Skala morot och kålrabbi, hyvla eller skala sedan tunna remsor. Rensa grönkålen och lägg i en skål och häll på 1 msk olivolja plus salt. Krama kålen någon minut tills den bli grön.
  6. Häll av potatisen och blanda den direkt med senapsdressingen. Lägg grönkålen på ett fat och häll på potatisen. Toppa med bakad lök, kålrabbi, morot, ägg och krasse!