Potatissallad med ägg och mangoldskott

Potatissallad med ägg och mangoldskott
Foto: TV4

Ännu en favorit som passar utmärkt att ta med i en matlåda till jobbet. Den passar även som kvällsmåltid. Bladen med de röda stjälkarna och nerverna är mangoldskott från kruka. De är jättegoda men kan bytas mot färsk spenat eller andra gröna blad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3-4 kokta potatisar
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 kruka mangoldskott
  • 0,5 rödlök
  • några oliver
  • 50 g fetaost
  • 0,5 dl lättfil eller lättyoghurt

Gör så här

  1. Koka potatisen och skala den medan den fortfarande är varm. Det går lättast då. Skiva potatisen när den kallnat.
  2. Lägg ägget i kallt vatten, koka upp och börja ta tid. Efter 9 minuter är ägget hårdkokt. Spola det i kallt vatten, skala och skiva.
  3. Lägg potatisskivorna i bottnen på lådan, lägg på skivat ägg, tunna skivor lök och mangoldblad. Mosa ihop fetaost och lättfil. Ringla över salladen och garnera med några oliver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept