Potatisplättar

Potatisplättar
Foto: TV4

Potatisplättar är en tyvärr nästan bortglömd men mycket god vardagsrätt. Lagas med fördel om du har kokt potatis över. Ät plättarna med lingon och stekt fläsk eller bacon.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kokta kalla potatisar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen vitpeppar
  • smör till stekning

Till servering:

  • lingon och fläsk eller bacon

Gör så här

  1. Pressa eller riv potatisarna. Vispa samman ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en pannkakssmet och blanda i potatisen.
  2. Stek plättarna gyllengula i lite smör i en plättlagg. Stek fläsk eller bacon. Servera genast med lingon. TIPS: Pröva att smaksätta plättsmeten med till exempel vitlök, riven ost, muskot eller kryddgrönt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept