Potatislimpa

26 mars 2009
Potatislimpa
Foto: TV4

Har du lite kall kokt potatis över så varför inte baka en potatislimpa!

2
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 dl olja
  • 5 dl filmjölk
  • 200 g kokt kall riven potatis
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • ca 10 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör om. Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl. Arbeta in vetemjöl lite efter hand till en ganska fast och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på bakbord, dela den och forma två bröd. Strö mjöl över låt dem jäsa övertäckta tills de reser sig igen efter lätt tryck.
  3. Grädda bröden i ca 20 minuter. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept