Potatislåda med sveciaost, lök och ansjovis

ca 45 m
Potatislåda med sveciaost, lök och ansjovis
Foto: TV4
ca 45 m

Du behöver

  • 4 potatisar, kokta
  • 1 rödlök
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven svecia eller annan lagrad ost
  • salt
  • 125 g ansjovis (1 burk), filéer och spad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk kryddpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Skiva potatisen fint och smörj en form.
  2. Fördela potatisen och rödlöken, vispa ihop grädde, ägg, ost och ansjovispad och slå det över.
  3. Grädda på 175 g ca 30 min tills det stannar beroende på storleken på formen.
  4. Putsa salladslöken och skär den fint, blanda den med rapsolja, honung, kryddpeppar och marinera tills den blir lite glasig.
  5. Ta ut potatislådan, låt den svalna något och klicka ut gräddfil, lägg ut ansjovis, dillvippor och salladslök. Servera den ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept