Potatiskroketter

Potatiskroketter
Foto: TV4

För att laga potatiskroketter behöver du ett ganska fast potatismos som grund. Du kan även laga kroketter om du har mos över efter en annan måltid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • ev riven muskotnöt
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen mjuk och mosa den. Lägg i smör, salt och peppar, du som vill kan krydda med en gnutta nyriven muskotnöt. Spä med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset. Det ska ha fast konsistens. Låt moset kallna.
  2. Vispa upp 2 av äggen och rör ner dem i det kalla moset. Forma avlånga kroketter, vänd dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Fritera kroketterna i het olja (190°) tills de blir gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper att rinna av. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept