Potatiskroketter

Potatiskroketter
Foto: TV4

För att laga potatiskroketter behöver du ett ganska fast potatismos som grund. Du kan även laga kroketter om du har mos över efter en annan måltid.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • ev riven muskotnöt
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen mjuk och mosa den. Lägg i smör, salt och peppar, du som vill kan krydda med en gnutta nyriven muskotnöt. Spä med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset. Det ska ha fast konsistens. Låt moset kallna.
  2. Vispa upp 2 av äggen och rör ner dem i det kalla moset. Forma avlånga kroketter, vänd dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Fritera kroketterna i het olja (190°) tills de blir gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper att rinna av. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept